Asperges Met Zalm Welke Wijn?

Gekookte asperges met gerookte zalm: Pinot Gris uit de Elzas, Chardonnay met lichte houtrijping, Gruner Veltliner uit Oostenrijk. Gegrilde asperges met gebakken inktvisringen en knoflookolie: Vermentino en Custoza uit Italië of witte Provence wijn.

Welke wijn past goed bij asperges?

De klassieke combinatie is asperges met een witte wijn uit de Elzas. De mooie milde, elegante wijn, niet te vol of te krachtig, biedt een goed tegenwicht voor de subtiele bitters van de ‘Koningin der groenten’. Daarnaast bevatten asperges een natuurlijke zoetstof, die perfect combineert met een licht zoetje in de wijn.

Welke wijn bij gebakken zalm en asperges?

Wijn met asperges met zalm combineren

Een niet al te zware Chardonnay is een optie, zeker als je voor gerookte zalm hebt gekozen. Een wat vollere Pinot Blanc of Grüner Veltliner uit Oostenrijk kan. Ook in Italië en in Duitsland kun je veel witte wijnen vinden die mooi combineren met asperges met zalm.

Welke wijn past goed bij zalm?

De basisregel voor wijn bij zalm

Ook een lichtgekoelde rode Pinot Noir past goed. Volle witte wijn uit de Bourgogne, Champagne of Elzas past hier goed bij. Pinot Gris d’Alsace, Riesling d’Alsace, Riesling spätlese, Grüner Veltliner, Furmint, Sauvignon Blanc uit Chili en Nieuw-Zeeland.

Welke wijn schenk je bij asperges?

Een heerlijke volle wijn die de delicate smaak van de asperges ondersteunt en samen ‘het perfect huwelijk’ vormen. Maar ook een lichte Sauvignon Blanc, een Soave of een lichte Chardonnay zijn goede matches.

Welke wijn past bij witte asperges?

deze aspergegerechten zijn heel rijk, vol en romig van smaak. De wijn verschuift dan ook in die kant op. Denk dus aan frisse chardonnay met wat hout, Chenin Blanc uit Zuid-Afrika, Soave, Grüner Veltliner, Verdicchio of een rosé. Ook mousserende wijn als een Cava is een goede keus.

See also:  Welke Witte Wijn Bij Gerookte Zalm?

Wat drinken we bij asperges?

Pinot Blanc en Riesling zijn dan de klassieke combinaties met asperges. Maar ook een Picpoul de Pinet of een Soave smaakt prima bij dit klassieke gerecht.

Welke wijn bij asperges Hamersma?

Silvaner of grüner veltliner kunnen vaak ook best, maar riesling overheerst meestal.

Welke Italiaanse wijn bij asperges?

Groene asperges hebben een uitgesproken, stevige smaak. Hier past een droge witte wijn bij zoals de Italiaanse witte wijn Friulano. Samen met de Italiaanse ham San Daniele en Montasio kaas een top combinatie. Een zachte rode wijn met weinig tannines kan ook zoals de biologische rode wijn van Mont’Albano.

Kan Chablis bij asperges?

Asperges met gebakken aardappeltjes, spinazie en op de huid gebakken zalm. De ziltigheid en grote smaakintensiteit van de zalm gaan goed met een chardonnay of viognier maar ook rosé! Probeer vooral eens een Chablis, of wanneer het iets gewaagder mag, een rosé van de Etna! Asperges zoals in Spanje met paprikasaus.

Welke Chardonnay bij zalm?

CHARDONNAY: LEKKER BIJ ZALM!

Over het algemeen kunnen we zeggen dat een ronde chardonnay een goede wijn bij zalm is. De Valdivieso Chardonnay Reserva laat de veelzijdige zalm goed tot z’n recht komen. De ronde smaak van de wijn matched ook nog eens goed met de vettige, uitgesproken smaak van de zalm.

Kan rosé bij zalm?

Door de stevige, vleesachtige structuur van zalm kunnen wijnen met weinig tannines een prima keuze zijn. Kies een lichte Pinot Noir, Gamay of Tarrango. Wil je vriend en vijand verrassen met je wijnkeuze? Kies een stevige rosé, bijvoorbeeld een rosado uit Spanje.

See also:  Zalm Welke Groente?

Welke rode wijn bij gebakken zalm?

Overigens kun je ook uitstekend een lichte rode wijn bij zalm drinken, vanwege z’n vlezige structuur. Pinot Noir, Gamay en Valpolicella zijn beproefde combinaties!

Welke wijn bij asperges Albert Heijn?

Cave de Beblenheim Pinot blanc. De wijn voor bij asperges, maar je kunt er meer mee. Door z’n milde, frisse smaak past hij bijvoorbeeld ook bij mosselen, kaasfondue en quiches.

Welke wijn bij asperges Jumbo?

Maar deze pinot blanc is droog met een aangenaam heel klein zoetje. Dat maakt hem makkelijk drinkbaar en aantrekkelijk voor bijna iedere wijndrinker. Je ontdekt de smaak van peer, appel, witte perzik, citrus en de geur van bloemen. Schenk hem bij asperges, visgerechten en hartige taarten.

Welke wijn bij asperges Albert Heijn?

Cave de Beblenheim Pinot blanc. De wijn voor bij asperges, maar je kunt er meer mee. Door z’n milde, frisse smaak past hij bijvoorbeeld ook bij mosselen, kaasfondue en quiches.

Welke wijn bij asperges en ham?

Gaat u voor de traditionele bereiding met Hollandse asperges, ei, ham en boter- of Hollandaise saus of gerookte zalm? Dan past een volle witte wijn, zoals een Chardonnay zonder eikenhout, er uitstekend bij. Het zachte karakter van de wijn gaat namelijk goed samen met de romige saus en de zachte smaak van de asperges.

Welke wijn bij asperges Jumbo?

Maar deze pinot blanc is droog met een aangenaam heel klein zoetje. Dat maakt hem makkelijk drinkbaar en aantrekkelijk voor bijna iedere wijndrinker. Je ontdekt de smaak van peer, appel, witte perzik, citrus en de geur van bloemen. Schenk hem bij asperges, visgerechten en hartige taarten.

See also:  Hoe Lang Moet Zalm In Oven?

Welke wijn bij asperges op zijn Vlaams?

Klassiek zijn nog altijd de asperges op Vlaamse wijze met al even klassiek een pinot blanc wijn erbij. Pinot Bianco of Weissburgunder is een mooie en tevens veilige keuze. Onze Weissburgunder uit Alto Adige van Falkenstein is een perfecte keuze, de Pinot Grigio van Il Roncal een mooi alternatief.

Leave a Reply

Your email address will not be published.