De caesarsalade is genoemd naar Cesare Cardini (1896-1956), een hotel- en restauranteigenaar en chef-kok van Italiaanse afkomst, die in San Diego woonde en net over de grens in Tijuana in Mexico werkte. De salade ontstond uit nood op een druk moment, op 4 juli 1924.
Waar komt Ceasar salad vandaan?
De klassieke Caesarsalade – Een erg geliefde salade en één van de kenmerkende gerechten van Serre is de Caesarsalade. Het oorspronkelijke receptuur van de Caesarsalade is bedacht in het Mexicaanse Tijuana door Caesar Cardini. Zijn originele recept bestond uit zes ingrediënten namelijk: Romaine sla, knoflook, Parmezaan, croutons, ei en worchestershiresaus.
Waarom heet het ceasar salade?
De caesarsalade is genoemd naar Cesare Cardini (1896-1956), een hotel- en restauranteigenaar en chef-kok van Italiaanse afkomst, die in San Diego woonde en net over de grens in Tijuana in Mexico werkte. De salade ontstond uit nood op een druk moment, op 4 juli 1924.
Waar komt de naam Caesar vandaan?
Verklaring Naam van een familie in de Romeinse gens (geslacht, familie) Julia, waarvan Gaius Julius Caesar de bekendste was. Octavianus, zijn achterneef, nam als keizer ook de naam Caesar aan, naast Augustus, en zo werd deze naam in verschillende talen tot soortnaam voor ‘keizer’ (Duits Kaiser, Russisch tsaar).
De oorsprong van de naam is niet zeker. Volgens A. Ernout-A. Meillet is het een Etruskisch woord van onbekende grondbetekenis (vergelijk het Etruskisch woord aesar ‘god’). Vanouds werd de naam in verband gebracht met Latijnse caedere ‘vellen’, zoals Plinius (VII, 47) al doet, zodat men er de betekenis ‘met de keizersnede geboren’ aan toekende (vergelijk Frans (opération) césarienne ‘keizersnede’).
Het kwam wel voor dat kinderen die met deze ingreep geboren werden, daarom Caesar genoemd werden. Andere mogelijkheden tot interpretatie van de naam heeft men gezocht in Latijns caesaries ‘dik hoofdhaar’ en caesius ‘met grijsblauwe ogen’. Caesarius is een heiligennaam, aartsbisschop van Arles in 502.
Hij was een van de grootste volkspredikers van de vroege christentijd. Kerkelijke feestdag: 27 augustus. Verschillende vormen van de naam waren hier al vroeg in gebruik: Caesarius v. Heisterbach, omstreeks 1180; Zuid-Nederland: Cesarius, Sisarius, 1125 (J. Lindemans, ‘Album P.J. Meertens’, 102); Cesarius van Brakel 1212 (Gysseling 10); Sysaris, Sysaries, Zisaris, Dordt 1284 (SRD); Sarys, Dordt 1385; Seris, Serijs = Caesarius, Den Bosch 14e/15e eeuw; Saris, Dordt 1490 (GD).
In de Renaissance beleefde de naam een opbloei.
Wat is de beroemde uitspraak van Caesar?
Veni Vidi Foetsie? 19/01/2016 | Leestijd 3 minuten De uitspraak van Julius Ceasar: ‘Veni Vidi Vici’ Wie kent hem niet? ‘Ik kwam, zag en overwon.’ Zo vatte Julius zijn succes samen als hij terug kwam van het oorlogspad. Anderen vertaalden dat in: ‘Veni Vidi Foetsie.’ Vrij vertaald: ‘Hij kwam, keek rond en de dorpen waren weg.’ De vraag is, wat won Ceasar daar mee? Wat moet je met een verpletterd dorp? Niets toch? Ach, lees het nieuws, wat is er veranderd? Door Harry Bijl Als je slim samenwerkt, win je Als je aan winkelgebieden denkt, dan lijkt het soms ook wel op een veldslag. Er trekken heel wat Julius Caesars prijsvechters ten strijde en verpletteren zwakke winkels in dorpen en steden. Winkels die waardevol zijn voor hun klanten hoeven niets te vrezen.
Zij overleven de strijd, door slim samen te werken en ergens heel goed in te zijn. Net zoals in het kleine Keltische dorpje in Gallië (Bretagne) waar Asterix & Obelix zich niet lieten verslaan door Ceasar. Uiteindelijke werd ook Ceasar vermoord door Brutus, wie hij zag als zijn eigen zoon. Gerechtigheid duurt het langst, zullen we maar zeggen.
Het natuurlijk evenwicht tussen groot en klein In de dierenwereld eten de groten de kleinen op. Als ze teveel eten, sterft de grote soort zelf ook. Hoeveel écht grote dieren leven er nog op het land? Het heeft ruimte gegeven aan kleinere diersoorten. Alleen in de zee hebben we nog de hele grote blauwe vinvissen.
- Maar hoeveel en hoelang nog? De Afrikaanse wilde honden behoren tot de snelste landdieren, zij jagen altijd in groepen.
- Omdat ze heel slim samenwerken winnen ze eigenlijk altijd, want samenwerkend pakken zij de grote prooien.
- Fabula? (Moraal van het verhaal?) Het gaat niet om groot of klein in de wereld.
Het gaat er om: hoe werk je samen? Hoe snel en wendbaar ben je? Dat zelfde geldt ook in de Retailwereld. Sommige eigenaren van winkels houden het voor gezien en stoppen er mee. Er verdwijnen ook winkels omdat ze zwak zijn of niets toevoegen in de keten.
Als je dan niet samenwerkt, is het snel bekeken. Af en toe gaat het even wat sneller allemaal en lijkt het chaos in het rijk. We hebben veel leegstand in de straten, maar we moeten er even door heen. Het is gezond wat er gebeurt, er zijn gewoon teveel winkels. Slechts de winkels en winkelgebieden die écht iets toevoegen en/of snel kunnen inspelen op de wensen van klanten zullen overleven.
Er wordt vast iets moois gedaan met de lege panden. Voor winkels geldt: ‘Wordt het Veni Vedi Vici, of ben je straks Foetsie?’ Harry Bijl is innovatie- en inspiratieman bij Inretail. Hij is altijd op zoek naar inspiratie en manieren om dit te delen. ‘Let’s rebel, share vibes & create the future’, is zijn motto : Veni Vidi Foetsie?
Hoe spreek je Bavette uit?
Zó spreek je deze woorden op de menukaart uit Kie-no-wa, zo staat het precies op mijn weckpot in de keuken. Als grap natuurlijk, maar in het echt spreek ik het ook zo uit terwijl je dus eigenlijk kie-nwa moet zeggen. Voor de rest probeer ik me keurig aan de regels te houden en verbeter ik zelfs graag mensen, want als iemand (steak friet dus, spreek uit als steek friet), dan komt er stoom uit mijn oren.
LycheeSpreek je uit als lie-sjee en niet als lai-tsjie.QuinoaSpreek je uit als kie-nwa en dus niet als kie-no-wa.Caesar saladSpreek je uit als sie-zer en dus niet als se-zar salad.Goji bessenSpreek je uit als ko-dji bessen en niet als godji bessen.Sauvignon blancSpreek uit: so-vi-jon, en dus geen sa-vi-jon (ja, het gebeurt).Fois grasSpreek uit: foe-wa-kra en dus geen: fo-ie-kras.BalsamicoSpreek je uit als bal-sá-mi-ko en dus niet als bal-sa-miéko.CiabattaSpreek uit: tjia-bat-ta en dus geen: sjia-bat-ta.HumusSpreek uit: hu-mus en dus geen: hoe-moes.
Eigenlijk precies zoals het er staat. Het is dus géén aDvocado. Please. Vanille Spreek uit: va-nie-je. En dus geen va-ni-lle of va-nil-je. En dan vind ik mint in plaats van munt ook soms een beetje irri, maar dan ben ik wel heel erg aan het mierenneuken. : Zó spreek je deze woorden op de menukaart uit
Hoe spreek je salade Nicoise uit?
Uitspraken van gerechten en ingrediënten –
Gnocchi – Dit Italiaanse gerecht met zachte aardappelballetjes blijkt vrij ingewikkeld om uit te spreken, want er komen vele verschillende versies voorbij. Njok-kie is de enige juiste uitspraak. Niks meer, niks minder. Chorizo – Van Italiaanse aardappelballetjes, naar de populaire Spaanse worst. De uitspraak van deze worst verschilt een klein beetje per regio, maar tsjo-rie-zo is toch wel de meest gangbare uitspraak. Niet go-ri-zo dus. Paella – Nog een klein lesje Spaans: een dubbele ‘ll’ spreek je hier uit als ‘j’. Dus nee, we zeggen niet pa-el-la, maar pa-e-ja ! Quinoa – Met de nadruk op ‘kien’. Hummus – Dit is een interessant gevalletje, het verschilt namelijk per land. Goemoes, huumus, hummus hommos: het mag allemaal. Twijfel je? in alle gevallen voldoet kikkererwtenspread ook. Sriracha saus – Deze Thaise saus is pittig. Pittig qua smaak en pittig qua uitspraak, want de meningen zijn wat dat betreft nogal verdeeld. Maar met sieh-rah-tja zit je in elk geval goed. Bruschetta – Ook dit Italiaanse gerechtje kent vele uitspraken: van brus-jet-ta tot brus-get-ta. Maar het enige juiste is broes-ket-ta. Niet meer vergeten. Ceviche – Een heerlijke rauwe vissoep uit Peru. Nog nooit gegeten? Probeer dit recept ! Nicoise – De uitspraak van deze Franse salade (vernoemd naar de stad Nice) klinkt toch wel het beste met een Frans accentje. Blijven oefenen dus.
Zelf ook deze wereldse gerechten op tafel zetten? Klik op onderstaande foto’s voor de bijbehorende recepten.
Wat is de gezondste sla?
Soort sla – Er zijn veel verschillende soorten sla waarmee je een gezonde salade kunt maken. Alle soorten sla zijn gezond maar lang niet allemaal bevatten de juiste voedingsstoffen. Sommige slasoorten zijn meer voedzaam dan andere doordat ze rijk zijn aan vitamine A, C en K maar ook foliumzuur en ijzer.
- De meest gezonde slasoorten zijn boerenkool en spinazie.
- Als je niet van deze groentes houdt als sla dan is de meest gezonde “echte” slasoort romaine sla.
- Hoe donkerder de bladeren van een slasoort en hoe meer de bladeren uit elkaar vallen, hoe gezonder de slasoort.
- Dit komt doordat de slasoorten waarbij de bladeren donkerder zijn en meer op staan meer voedingstoffen kunnen opnemen tijdens het groeien.
Dit betekent dat ijsbergsla de minst gezonde slasoort is omdat het een lichte slasoort is met een dichte krop.
Is salade goed voor je?
Een salade gezond? Niet met deze ingrediënten Een salade wordt gezien als gezond en caloriearm. Of een salade ook echt gezond is, hangt vooral af van de ingrediënten die je toevoegt. Het aantal loopt snel op als je naast groenten ook kaas, bacon en een romige dressing toevoegt. Wil je een salade met weinig calorieën? Lees dan snel verder voor onze tips.
- Allereerst de basis.
- Deze is meestal van sla zoals ijsbergsla, rucola of veldsla maar je kunt ook verschillende soorten sla door elkaar gebruiken.
- Geen liefhebber van sla? Dan kun je ook fruit zoals mango, groenten zoals spinazie of reepjes wortel of witte kool gebruiken als basis voor je salade.
- Eigenlijk kun je als je let op de calorieën hier geen fouten maken.
Salade, en fruit zijn namelijk allemaal gezond, zitten boordevol goede voedingsstoffen en bevatten weinig calorieën. De meeste fouten worden gemaakt bij de volgende stappen.
Is salade goed voor dieet?
Afvallen met salades – Als je wilt afvallen zijn salades je beste vriend. De basis van een salade is namelijk sla of een andere bladgroente. Deze bevatten zo weinig calorieën dat het bijna verwaarloosbaar is. Daarnaast vullen bladgroenten goed, waardoor je lange tijd verzadigd blijft.
- Je voelt je fitter
- Je hebt geen last van een energiedip in de middag
- Je valt af
- Je blijft langer verzadigd (geen honger!)
Kortom: Salades zijn perfect voor wie gezond, zonder honger en snel wil afvallen!
Wie heeft Julius Caesar?
Julius Caesar
Gaius Julius Caesar Julius Caesar | |
---|---|
Zoon van | Gaius Julius Caesar Strabo & Aurelia Cotta |
Vader van | Julia Caesaris Caesarion |
Adoptievader van | Augustus |
Gehuwd met | 1. Cornelia Cinna minor 2. Pompeia Sulla 3. Calpurnia Pisonis |
Wie is Julius Caesar?
Julius Caesar | |
---|---|
Naam voluit | Gaius Julius Caesar |
Geboren | 12/13 Juli 100 v.Chr. |
Geboren te | Rome |
Overleden | 15 Maart 44 v.Chr. |
Overleden te | Rome |
Gehuwd met | Cornelia Cinna Minor, Pompeia Sulla, Calpurnia Pisonis |
Partij | Populares |
Religie | Oud-Romeinse Geloof |
Functie | Dictator (46-44 v.Chr), Consul (59, 48, 46, 45, 44 v.Chr) |
Opvolger | Augustus |
Portaal Politiek |
Gaius Julius Caesar, beter bekend als Julius Caesar of Caesar, was een Romeinse politicus en generaal die officieel een einde maakte aan de Romeinse Republiek (de tijd waarin consuls de baas waren). Hij werd geboren in Rome op 12 juli 100 v.Chr en werd daar ook op 15 maart 44 v.Chr met 23 messteken vermoord.
Wat heeft Caesar uitgevonden?
Uitvinding 1, geld – We beginnen met het geld. Om iets te kunnen kopen moest je iets anders ruilen. Een kledingstuk kon men bijvoorbeeld ruilen tegen een mes. De Romeinen vonden dit lastig en vonden het geld uit. Alle munten hadden aan één kant de afbeelding van de keizer (net als nu bij onze de koning).
De beroemde keizer Julius Caesar heeft ooit de kalender bedacht, eerst alleen 10 maanden en later 12 maanden met februari als laatste maand van het jaar! De maand waarin de keizer werd geboren werd ter ere van hem genoemd: Juli (Julius). Hij had veel macht, men noemde dat toen een dictator. De letters van het alfabet gebruikte de Romeinen van de Grieken.
Ze hadden wat weg van de letters die wij nu nog steeds gebruiken. Ook veel woorden uit het Romeins kennen wij nu nog steeds; bijvoorbeeld Aqua = water of pater et mater = vader en moeder. Ook kennen jullie vast wel de Romeinse cijfers zoals X wat 10 betekent en V = 5.
Wie heeft keizersnede bedacht?
Geschiedenis – Fictieve voorstelling van de geboorte van Caesar, ca.1301. De naam keizersnede verwijst naar, die zo ter wereld zou zijn gekomen. Dit is vrijwel zeker niet waar, al was het maar omdat niet bij de geboorte is overleden. Eén en ander gaat terug op een verkeerd begrepen passage bij, waarin staat dat de naar verluidt uit de baarmoeder van zijn moeder was gesneden (“caeso”).
- Dit ging over, een voorouder van Gaius Julius die in 208 v.Chr.
- Van de was.
- Plinius en zijn tijdgenoten zagen zo’n geboorte als een gunstig voorteken, want de beroemde krijgslieden en waren ook op die manier ter wereld gekomen.
- Een andere theorie zegt dat de naam mogelijk komt van de Lex Caesarea of Lex Regia : het verbod om een zwangere vrouw te begraven zonder het kindje uit haar lichaam te hebben gehaald.
Iets dat teruggaat tot in het oude Egypte. De eerste vermelding van een moeder die een keizersnede overleefde, is in de, Ze beschrijven hoe in 1337 te Praag uit het lichaam van werd gesneden, waarna ze genas. Historici hebben hierover hun twijfels: de passage in de Yeesten is een klassieke manier om de legitimiteit van een vorst te versterken door hem met Caesar te vergelijken, en een latere Latijnse beschrijving is dubbelzinnig.
- Een betere kandidatuur voor het oudste verslag van een geslaagde keizersnede, stamt uit het van 1500: Jacob Nufer, een varkenscastreerder, zou de operatie op zijn vrouw hebben uitgevoerd na langdurige barensnood.
- Zijn vrouw herstelde en kreeg later nog 5 kinderen; de boreling groeide op en werd 77 jaar.
Het verhaal werd echter pas na 82 jaar opgeschreven, wat het historisch minder betrouwbaar maakt. Mogelijk ging het om een, Het eerste medische vertoog dat keizersneden op levende vrouwen bepleitte, verscheen in 1581: L’hysterotomotokie ou enfantement caesarien van François Rousset.
In de 19e eeuw werden er nog nauwelijks keizersneden uitgevoerd in Nederland. In 1848 werden er in totaal drie uitgevoerd. Een van de eerste aantoonbaar succesvolle keizersnedes werd door de Britse legerarts uitgevoerd. Bij deze operatie overleefden zowel moeder als kind. In de 20e eeuw werd de keizersnede veiliger dan voorheen door gebruik van goede en steriele gereedschappen.
Pas vanaf de lieten toe om zulke operaties routinematig te overleven.
Wat zei Cesar over de Belgen?
Dit lemma over Julius Caesar heeft een of meer problemen Van een of meer citaten ontbreken secundaire bronnen (die aantonen dat elk citaat inderdaad door anderen in het Nederlandse taalgebied wordt aangehaald). Dit lemma heeft nog wat opknapwerk nodig om in de afgesproken stijl van Wikiquote te worden gebracht. Help mee deze problemen op te lossen. Indien deze problemen niet in redelijke tijd worden opgelost, worden de betreffende citaten naar Overleg:Julius Caesar verplaatst.
Als echter alle citaten in dit lemma een of meer onopgeloste problemen hebben, zal het lemma uiteindelijk voor verwijdering worden voorgedragen op de Verwijderlijst, LET OP : Gelieve geen nieuwe incomplete citaten aan deze pagina toe te voegen. Deze kunnen zo nodig op Overleg:Julius Caesar worden toegevoegd, onder een hoofdje }.
Julius Caesar (13 juli ± 100 v. Chr. – 15 maart 44 v. Chr.) was een Romeinse consul en later dictator van het Romeinse Rijk. C. Iulii Caesaris quae extant, 1678
Veni, vidi, vici
“Ik kwam, ik zag en ik overwon” Aangehaald: berichtje aan de senaat om zijn snelle overwinning (drie dagen nadat hij de grens is overgestoken) in de slag van Zela op koning Pharnaces van Pontus, zoon van Mithridates VI, samen te vatten ( 47 v. Chr.).
Gallia est omnis divisa in partes tres
“Gallië is als geheel verdeeld in drie delen” Het begin van de openingszin van Caesars Commentarii de Bello Gallico,
Horum omnium fortissimi sunt Belgae, propterea quod a cultu atque humanitate provinciae longissime absunt, minimeque ad eos mercatores saepe commeant atque ea quae ad effeminandos animos pertinent important, proximique sunt Germanis, qui trans Rhenum incolunt, quibuscum continenter bellum gerunt.
“Van al dezen zijn de Belgen de dappersten, omdat ze het verst verwijderd zijn van de cultuur en fijnere beschaving van de provincia, naar hen slechts weinig kooplui reizen en zo door hun invoer (van artikelen) aanzetten tot futloze geesten, en ze vlak bij de Germanen zijn, die over de Rijn wonen, met dewelke ze constant oorlog voeren.” Julius Ceasar, De Bello Gallico, Boek I, H.1
Και συ, τεκνoν?;
“Ook jij, mijn zoon?” Dit citaat wordt vaak gezegd de laatste woorden van Caesar te zijn. Waarschijnlijk sprak hij ze echter uit in het Latijn. Dat hij dit in het Grieks gezegd zou hebben, moest aantonen hoe gecultiveerd Caesar wel niet was dat hij in zijn laatste levensuren nog in het Grieks kon spreken.
Tu quoque, fili mi?
“Ook jij, mijn zoon?”
Alea iacta est
“De teerling is geworpen” Dit zei Caesar toen hij in 49 voor Christus besloot om de rivier de Rubicon over te steken; dit betekende dat Caesar zich niet hield aan zijn belofte om na tien jaar zijn ambt van gouverneur over de Gallische streken op te geven. De oversteek over de Rubicon luidde een burgeroorlog en de staatsgreep van Caesar in.
Fere libenter homines id quod volunt credunt
“Mensen geloven graag wat ze willen geloven.”
Is Caesar in Nederland geweest?
Archeologen hebben voor het eerst bewijs gevonden voor de aanwezigheid van Julius Caesar en zijn troepen op Nederlands grondgebied. In 55 voor Christus was hij, bij het huidige Brabantse plaatsje Kessel, aanwezig bij een grote veldslag. Op de plek van deze veldslag zijn skeletresten, zwaarden en speerpunten gevonden. Lees ook: Caesar in Kessel Buste van Julius Caesar Julius Caesar schreef over de veldslag in Boek IV van zijn De Bello Gallico, Hij zou tijdens de slag twee Germaanse stammen hebben vernietigd. Het is de vroegst bekende veldslag op Nederlandse bodem en nu is er dus bewijs gevonden dat de slag daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.
En het is eveneens voor het eerst dat de aanwezigheid van Caesar op ‘Nederlands grondgebied’ expliciet is aangetoond. De vondsten van deze veldslag bestaan onder meer uit grote aantallen skeletresten, zwaarden, speerpunten en een helm. De twee Germaanse stammen (de Tencteri en de Usipetes) kwamen uit het gebied oostelijk van de Rijn en vroegen om asiel bij Caesar.
Caesar weigerde dit echter omdat hij de Germanen niet vertrouwde. Hij gaf zijn troepen vervolgens opdracht om de stammen op gewelddadige wijze te vernietigen. In opdracht van de Romeinse legerleider werden niet alleen mannen maar ook vrouwen en kinderen gedood.
- De Vrije Universiteit stelt dat we een dergelijke actie zouden betitelen als een ” genocide “.
- De ontdekking is gedaan door archeoloog Nico Roymans van de Vrije Universiteit.
- Hij werkt al enkele decennia aan de zaak.
- Tegenover De Wereld Draait Door, vertelde Roymans woensdagavond dat bij Kessel al ongeveer dertig jaar lang archeologische vondsten zijn gedaan, die erop wijzen dat daar een grote veldslag heeft plaatsgevonden.
In totaal zijn er resten gevonden van zo’n honderd personen. Datering van de skeletresten toonde aan dat deze individuen allemaal ongeveer in de eerste eeuw voor Christus om het leven kwamen. Samen met de andere vondsten, die eveneens wijzen op deze periode, en aanduidingen in Caesars eigen De Bello Gallico kwam men hierdoor uiteindelijk tot de conclusie dat de locatie van de veldslag van 55 voor Christus was ontdekt.
Op de botresten zijn sporen van ‘antieke verwondingen’ aangetroffen. Sporen die, volgens Roymans, duidelijk aantonen dat er Romeinen betrokken waren bij de veldslag. Sommige slachtoffers zouden om het leven zijn gebracht met Romeinse werpspiezen. Caesar spreekt in zijn eigen werk zelf van 430.000 slachtoffers, maar dat aantal moet met een flinke zak zout genomen worden.
“Borstklopperij”, zegt professor Herman Pleij bij De Wereld Draait Door, maar dat er bij de veldslag veel mensen om het leven moeten zijn gebracht staat wel vast. De gevonden resten zijn het topje van de ijsberg. De ontdekking wordt vrijdag officieel gepresenteerd tijdens een bijeenkomst in het Allard Pierson Museum in Amsterdam,
Lees ook: Caesar in Kessel Boek: De Bello Gallico Biografie: Gaius Julius Caesar (100-44 v.Chr.) Meer artikelen over het Romeinse Rijk
Welke kaas zit er in Caesarsalade?
Instructies –
Begin met het maken van de croutons. Snij het brood in kleine blokjes (je kunt de korst eventueel verwijderen) Meng het brood met de Italiaanse kruiden, knoflook, parmezaanse kaas en besprenkel ruim met de olijfolie. Verhit nu een koekenpan met de boter en bak de croutons goudbruin, in ongeveer 5 minuten (misschien langer). Dit kan ook in de oven! Laat afkoelen en uitlekken op een stuk keukenpapier. Voor de dressing doe je alle ingredienten in een hoge kom en gebruik een staafmixer om het tot een geheel te mengen. Verdeel de blaadjes kropsla over een grote schaal. Schaaf hier de Parmezaanse kaas overheen en bestrooi met de croutons. Serveer met de dressing. Mocht je willen, kun je ook nog kip of bacon toevoegen aan de Caesar salade.
Wat zei Caesar?
Moord op Julius Caesar – Bij binnenkomst gingen de senatoren om Caesar heen staan. Dit was normaal gesproken een teken van respect. Senator Casca trok vervolgens echter een dolk en stak daarmee de heerser in zijn rug. Daarna trokken alle samenzweerders de wapens.
Wie is Caesar?
Julius Caesar Zie voor andere betekenissen van Julius Caesar. Gaius Julius CaesarJulius Caesar Buste van van Julius Caesar, waarschijnlijk het enige eigentijdse portret van Caesar; Archeologisch Museum, Turijn, Italië Geboortedatum / ± Sterfdatum Tijdvak Periode Cursus Honorum Dictator in – Consul in Praetor in Quaestor in Medeconsul Persoonlijke gegevens Familie Zoon van & Vader van Adoptievader van Gehuwd met 1.2.3.
Portaal |
Gaius Julius Caesar (Latijnse uitspraak: ; : C·IVLIVS·C·F·C·N·CAESAR, of Gaius Iulius Gaii filius Gaii nepos Caesar ; na IMP·C·IVLIVS·CAESAR·DIVVS, of Imperator Gaius Iulius Caesar divus ) (, of ± – aldaar, () ) was een politicus, generaal en schrijver.